Wie ben ik?  Wie zijn wij?

Mijn naam is Irma. Ik ben mijn hele leven opgegroeid met diverse honden rassen. Al heel jong was mijn allerbeste vriend mijn hond. Als ik weer eens op mijn kop kreeg van mijn ouders, nam ik de hond mee en ging een eind lopen. Holde ik boos naar mijn kamer, dan kwam de hond direct achter me aan om me te troosten. Zo is eigenlijk mijn liefde gegroeid voor de hond. Ik kocht zelf mijn eerste Mechelse herder toen ik 19 was en al op mezelf woonde. 2 Jaar daarna kocht ik er nog een Mechelse herder bij, maar helaas deze hond was niet gezond. Ik heb haar in moeten laten slapen toen ze pas 9 maanden was. In 1995 ging ik samen wonen en mijn toenmalige vriend Bart en ik besloten een hond aan te schaffen. De keus viel weer op een herder maar deze keer een kruising tussen een Mechelse Herder en een Hollandse korthaar genaamd Renda. Ze heeft van alles mee gemaakt, verbouwing, huwelijk, verhuizing en 3 kleine kinderen die ze behandelde alsof ze van haarzelf waren. Bij elk huiltje kwam ze me waarschuwen.Van deze fantastische hond hebben we bijna 13 jaar mogen genieten. Uiteindelijk moesten we haar laten inslapen omdat ze lymfeklier kanker had.

Daar sta je dan: zonder hond……. geen leven….

We besloten te gaan zoeken naar een nieuwe hond maar ze moest hetzelfde lieve karakter hebben als Renda. Haar prachtige karakter stamde af van de Hollandse Herder en dus was de keus al gauw gemaakt. Maar weer een korthaar, zouden we dan niet gaan vergelijken, dat was ook niet eerlijk tegenover een nieuwe hond. Welke variëteiten heeft de Hollandse Herder? Een korthaar, een ruwhaar en een langhaar. Onze keus viel op de langhaar. Nu nog op zoek naar een kennel waar ze een nestje in de planning hadden. We kwamen uit bij Els en Wil van Ommen van de kennel van Oscarli. We hebben een uitgebreid gesprek gehad en mochten toen op de wachtlijst voor een teefje. Hopen dat er genoeg pups geboren zouden worden. Op 17 juni 2010 was het dan zover. Het P-nest van Oscarli werd geboren 9 pups waarvan 3 reutjes en 6 teefjes. Hoera, wij kregen een teefje uit het nest. Dat werd Pastora Izarra van Oscarli, roepnaam Izarra, een prachtige goudgestroomde teef.

Izarra is een heerlijke alerte jonge hond gezegend met een prachtig karakter en uiterlijk. We hebben een jaar lang diverse shows met haar gelopen en enkele 1e plaatsen behaald. Het show leven werd te veel want daarnaast nog een cursus ringtraining en een cursus EG voor Izarra en een huishouden voor mij met 3 opgroeiende kinderen, een baan en een eigen zaak.  Izarra vond de gehoorzaamheidscursus niet leuk ze wilde meer actie. Vervolgens ben ik met haar gaan trainen voor het UV examen en dit vond ze prachtig. We zijn met vlag en wimpel geslaagd. Sinds augustus 2013 gaat ze elke week mee met een groep van 20 honden om te socialiseren in de roedel. Dit vind ze fantastisch ze komt vol enthousiasme thuis en rent dan nog even haar dolle 5 minuten voor ze neer ploft en een paar uur gaat slapen. Verder speurt ze in huis alles af naar de brokjes die her en der verstopt worden. Ze is meteen paraat als ik iets ga ondernemen en is altijd in voor actie.Ik kan zo nog wel uren doorgaan met vertellen.

We hebben besloten om na de keuring van de nestendag waar voor Izarra een buitengewoon totaal beeld (hoogste score) uit kwam, te gaan fokken. Zij voldoet volledig aan de ras standaard en is daardoor geschikt om te mogen fokken.